Match mot Frösö IF


   Dags för femte seriematchen och denna gång mot Frösö IF. Tyvärr en tung förlust med 1-0 efter ett segermål i 33:e minuten. Längre referat kommer senare.


  Tyngst av  allt denna dag var att Pernilla Wennman, skadades i slutet på matchen och man trodde att ett ben i foten var brutet, efter sjukhuset besökts efter hemkomsten från Östersund bekräftas det också och hon blir borta 4-5 veckor. Tungt avbräck för laget som redan innan hade få spelare.


  Även Amanda Norin och Evelina Lund tvingades gå av planen på grund av skada.










Taget från St.nu
– Tyvärr hände det precis när vi hade bra grepp om matchen. De var så trötta att de nästan stod och grinade i värmen, men i och med avbrotten fick de vila, säger Selångertränaren Mats Kankainen
vars lag skapade flera chanser och även blev bestulna på en straff.
– Bollen ville inte in i dag, säger Kankainen.


Mål:
1-0 (33) Emma Eriksson

Artiklar:
st.nu
zport.se

  Laget ligger dock kvar på andra plats (9 poäng) efter ÖDFF (maximala 15 poäng) eftersom IK Sätra tog en oväntad 2-0 seger mot 3an Krokom/Dvärsätt. Frösö gick i och med segern också upp på 9 poäng men med sämre målskillnad än både Selånger och Krokom.

  Nu är det uppehåll med match till Tisdag 9onde Juni då det blir derby, denna gång mot Sundsvall FK.

Inför Frösö IF


Nu testar vi för första gången att skriva om laget inför matchen, hoppas det blir omtyckt.

Läget i laget:
  I början av veckan slog vi ihop våran träning med division tre laget. Det var hyffsat bra fart trots att vi var många, ca 20 st. Däremot på torsdagens träning var vi 9 st och Erika K tog hand om den tillsammans med målvaktstränaren "Kallis".

  Sjödda har kommit hem efter en veckas semster, men hon och Fanny kommer ej att delta i matchen pga studentbal. Anna Zander skadade sig senaste div 3 matchen och kommer inte heller vara med.
Vi har elva stycken spelare med oss från a-truppen och fyra stycken från division tre laget. Nu ska vi ge gärnet och göra allt som står i vår makt för att plocka tre härligt poäng!
 /Patricia Törnros #11


Såhär skriver Frösö inför matchen på deras hemsida:
  Match på Lördag mot ett Selånger som verkar vara i bättre ordning än sista 2 åren. Selånger har öppnat med 3 segrar o en förlust förlusten kom mot Sätra borta där selånger inte riktigt var med (inställning) enligt vissa referat!

  Vi Frösö IF kommer till spel efter en träningsvecka där vi gnuggat attityd och inställning till det vi håller på med. Kan inte mer än applådera till måndagens träning dagen efter förlusten mot Remsle där vi är 30st på träningen och där alla verkligen visade att nu djvl... ska vi komma igen.

  Matchen kommer att bli en kamp mellan två lag som vill spela boll, Selånger som har små snsbba spelare med bra teknik kommer säkert att ställa till det i bland!
  Vi måste visa bra skärpa men men det avgörs i förberedelserna! Så att om vi är på hugget och vinner närkaper och visar beslutsamhet i det vi ska göra så kommer det att bli en kul o underhållande dag i Frösö ögon!


Avspark 14.00 imorgon på Lövsta aktivitetscenter i Östersund!


Nästa match


  Nästa match för laget spelas mot Frösö IF på Lövsta, alltså en till bortamatch. Matchen spelas på Lördag, 30/5 klockan 14.00.

  Frösö har börjat serien med  vinster mot Sund IF och IK Sätra men förlorat mot Östersunds DFF och Remsle UIF FF. Med de 6 poäng de spelat ihop ligger de just nu på en 5:e plats. Ifjol vann lagen sina hemmamatcher mot varandra med totalt 3-2 i Frösös favör. Frösa slutade på en fjärde plats 8 poäng före Selånger säsongen 2008. Men det var förra året, Matchen borde bli en jämn tillställning mellan lagen där jag hoppas Selånger håller uppe sitt fina spel matchen igenom och kan knipa 3 nya poäng.

 
  Kommer börja med något nytt nu framöver. Med hjälp av Patricia Törnros så kommer vi skriva om laget inför matcherna, innehållande skador, sjukdomar, hur träningarna sett ut under veckan, ja helt enkelt hur läget i laget är. Hoppas det kan vara till glädje och att fler letar sig till denna blogg allt eftersom serien fortsätter.


Match mot Moheds SK


   Idag spelades den fjärde seriematchen och denna gång gick resan till Söderhamn för match mot Moheds på Lägervallen.

Såhär skrivs det på lokalfotbollen.se
  En smakstart med ett 1-0-mål redan i den första minuten av Beatrice Törnros-Kankainen, alias "BTC", bäddade för Selångers klara seger mot Mohed. Man kopierade alltså Sundsvall FK framgångsrika recept från tidigare idag.
  Selånger valde inte att vänta med att dra plösen över sina motståndare till den andra halvleken utan Selånger gjorde processen kort omedelbums. Marlene Ejesås satte 2-0 efter åtta minuter och sedan kryddade Sandra Sandberg på med ett äkta hattrick mellan minuterna 15 och 24 innan man rent pliktskyldigast även gjorde två mål efter paus. Tränaren Mats Kankainens "luftrensning" i veckan fick synbar effekt omedelbart.


Mål
0-1 (1) Beatrice Törnros Kankainen
0-2 (8) Marlene Ejerås
0-3 (15) Sandra Sandberg
0-4 (16) Sandra Sandberg
0-5 (24) Sandra Sandberg
0-6 (54) Pernilla Wennman
0-7 (84)  Marlene Ejerås

Gulakort
(52) Frida Östlund, Moheds SK

 
   ST.se artikel

Rykten om laget


  Idag skriver lokalfotbollen om laget och dess rykten om att tränaren skulle sluta ..

  Senaste tiden har det florerat illasinnade rykten om att Mats Kankainen hoppat av som tränare för Selångers damer. Lokalfotbollen.se kan nu dementera dessa uppgifter. "Kankis" blir kvar! - Vi hade lite turbulens ett tag. Några tjejer var inte nöjd med hur jag skötte laguttagningen men nu har vi rensat luften och lägger det där bakom oss, säger Mats Kankainen. Jag har själv varit tränare och vet att man bara har elva vänner och det är de man tar ut till startelvan nästa match och när det gäller Selånger har i laget nästan ett 20-tal spelare som håller god klass vilket gör det till ett delikat problem och några har känts sig sidsteppade då de själva tycker att de borde vara givna.
  - Jag har valt att satsa på de tjejer som verkligen vill träna hårt och förkovra sig att bli en bättre fotbollsspelare, säger Kankainen. Förhoppningsvis har Selånger rett upp sina interna problem och kan i fortsättningen fokusera på fotbollen för man har ett riktigt lovande lag på gång. I år gäller det att undvika att hamna på en av de tre nedflyttningsplatsera för att sedan kunna satsa uppåt och kanske rent av mot div. I. Men då krävs det att alla i laget drar åt samma håll.

Efter Remsle UIF

   Tre sköna poäng införskaffades igår mot Remsle. En match som inte innehöll så mycket men ändå var bra. Laget började lite trevande i första halvlek och lät Remsle ha bollen. Inget lag hade direkt någon farlig målchans, förutom när Frida valde att passa rakt ut till Remsle men rättade snabbt till sitt misstag genom en fin räddning. Matchen gick till halvtidsvila med lika 0-0.
  Andra halvlek hade precis börjat då Marlene får tillbaka en studsboll på kanten och sprintar mot mål. Innan backarna hunnit ikapp har hon redan avlossat skottet som går förbi Remsles målvakt och nu kändes allt lugnare. Detta var starten som behövdes i andra halvlek då första hade gått lite i stå.
  Selånger spelade upp sig rejält och rullade boll inom laget och skapade många lägen som kunde varit mål men de flesta gick ut till hörna eller inspark. Fina hörnor av Patricia som vanligt och det är bara en tidsfråga innan en panna hittar rätt och bollen nätas.  I 73 minuten drar Amanda iväg en långboll som studsar mot målvakten i straffområdet, Malin Westlund kommer rusandes och när Remsles målvakt tror hon ska få bollen i händerna sticker Malin fram huvud och vinkar snyggt bollen förbi och 2-0 var ett faktum och nu kändes matchen avgjord. Remsle pressade på och fick några lägen från kanten men inget hotade Selångers andra nolla på 3 matcher. En rättvis seger för laget som ser starkare ut än förut. Rutinen kanske talar sin roll nu och man orkar hålla undan på slutet av matcherna som man hade svårt med förra säsongen.

  St.se artikel
  allehanda.se
  Remsle skriver

Mål
1-0 (53) Marlene Ejerås
2-0 (78) Malin Westlund

Gulakort
(50) Alexandra Perman, Remsle


  2-0 målsskytten Malin Westlund


  Veronica Söderström


  Madelene Petterson


   Sophia Sjödin


  Amanda Norin


   Patricia Törnros


   Sophia Sjödin

Nästa match är om en vecka. Lördagen den 23 Maj borta mot Moheds SK på Lägervallen klockan 14.00!
  
Moheds har på dessa 3 inledande matcherna tagit en poäng och det mot Team hudik. Förluster mot både Sundsvall FK och Krokom tidigare.


       ' Spelare i laget får gärna använda bilderna på era bloggar/bdb etc men då ska länk till denna sida selangerdam.blogg.se finnas med, om någon annan är intresserad av bilder från matcherna så kontakta mig ''



Remsle UIF


  Imorgon väntar ny hemmamatch och denna gång mot Remsle UIF som förlorat båda sina inledande matcher denna säsong som vi skrev i förra inlägget. Sista seriematchen ifjol spelades just mot detta lag och blev vinst med 1-0 efter mål av Charlotta Holmström i matchens 90onde minut. Det går ju tyvärr inte att hon skall avgöra också denna match då hon som ni vet är skadad ett längre tag.

 Remsle skriver såhär på sin hemsida inför matchen.
  Trots ett flertal spelare som inte är tillgängliga och utan poäng efter de två inledande omgångarna, så är RUIF full av optimism inför helgens bortamatch mot Selånger SK. Många positiva signaler gavs i den sista matchen mot Team Hudik.

  Bättre och bättre för varje match....är devisen bland Ruifarna. De två sista åren har RUIF lyckats med både en oavgjord match samt en klar seger ifjol då man kontrade medelpadingarna sönder och samman. Ett revanschsuget SSK väntas ta emot Sollefteålaget.


  Vet inte varför dom envisas med att skriva Selånger SK men det får väl stå för dom.

  Statistiken från tidigare möten talar om en jämn match där dagsformen kanske avgör och efter tjejernas sämre genomförande av senaste matchen är det bara hoppas på ett hungrigt lag som inte säljer sig lika billigt som Seriepremiären ifjol som vi alla redan glömt.

Fredagen den 15 Maj klockan 19.45 sparkas matchen igång på Norrporten Arena.

IK Sätra

  
   Sviten på 6 raka seriematcher med vinster bröts idag i matchen mot IK Sätra där det blev förlust med 2-0 på Träffen i Gävle. Mål i 17 och 89onde minuten.

Mats skriver:
  Vi åkte ner till Gävle med förhoppningar på 3 poäng men fick åka hem utan poäng. Våran första halvlek var riktigt dålig. Vårat spel var långsamt och saknade rörelse. Vi såg allmänt trötta ut och kom inte riktigt igång med något konstruktivt framåt. Sätra skapade inte heller speciellt mycket men tog ledningen efter 20 min då vi ger deras forward bollen via en rensning rakt i magen istället för utåt i plan. I andra äger vi mycket boll men närmare en ett stolpskott kommer vi inte. Vi flyttar fram och går ner på en trebackslinje sista kvarten och Sätra lyckas ställa om och rullar in 2-0 i 90.e minuten.

STs artikel
.

  Nu hoppas vi på ett piggare lag på Fredag då det är match mot Remsle. De har förlorat sina två inledande seriematcher mot Krokom/Dvärsätt och Team Hudik. Ett bra läge för Selånger att ta 3 nya poäng.

Hemmamatch:
  Selånger FK - Krokom UIF FF Fredagen den 15/5 Klockan 19.45 på Norrporten Arena.



Svenskacupen


  Kvällens match mot Östersunds DFF slutade med förlust med 4-0 efter 2 sena mål. Ödff var det starkare laget rakt igenom och pressade Selånger hela tiden och kom lätt över bollen flera gånger. Selånger försvarade sig dock bra och släppte inte till så många lägen. 2 - 0 efter första halvlek speglade matchen bra, Selånger hade några tafatta försökt till att få in bollen men var aldrig riktigt nära utan det tog stopp på målvakten.

  Andra halvlek började som den sista slutade, kamp om bollen på mittplanen mellan lagen som ibland fick komma iväg med något skott på mål. Östersund pressade på och fick några hörnor men inget farligt. Ödff får också en straff dömd till sig efter att en spelare blivit nerdragen. Dåligt slagen straff som går utanför höger stolpen.
  Selånger pressar upp laget utan framgång att få bollen i mål utan lämnar sig istället bakåt där ödff kan kontra in 2 mål till de sista 10 minuterna.













  Grattis Ödff till vinsten och lycka till i Omång 3 av Svenska Cupen!

Dagbladets artikel
.


Nästa match för Selånger spelas på Lördagen den 9onde Maj nere i Gävle mot IK Sätra klockan 15.00.
  Då blir det vinst!

Rena drömmålet


  Det var dagbladets rubrik för derbymatchen igår mellan Selånger och Sund på Norrporten Arena. Och man kan väl inte annat än hålla med. Det var en höjdpunkt i en match som inte hade mycket mer.

  Matchen började trevande de första 15 minuter där båda lagen var försiktiga och nervösa i seriepremiären. Efter det börjar Selånger rulla bollen och får några lägen som kanske borde varit mål men farligaste läget går till Sundspelare som får öppet mål men lyckas inte få bollen innanför stolparna. Efter 29 minuter får Pettson bollen till höger utanför Sunds straffområdet, vickar bollen innåt planen och trycker till med vänstern . Rena drömmålet. Bollen gick i en fin båge förbi målvakten och av de 125 personerna på läktaren som hejjade Selånger applåderade . Efter det så dog matchen av lite igen och det hände egentligen ingenting, mest spel på mittplanen där lagen bytte boll med varandra och slog några långbollar som stannade i backlinjen.

  Sund bjöds på några rena lägen på högerkanten efter halvlek men med uddlösa avslutningar vart det inte farligare än att bollen tog i utansidan nätet.  Klockan skulle behöva gå enda till 85:e minuten innan man kunde slappna av och veta att segern var säkrad. Linnea Petterson fick en boll på högersidan som hon driver inåt, Flera sundspelare rusar dit och det blir en virrig gröt som Veronica Söderström kommer ut med bollen i behåll och lyfter den fint över Sundsmålvakt som är lite för ivrig och står långt ut. 2-0 och det kändes rättvist. Patricia Törnros Kankainen avslutar matchen med att likt Veronica lyfta bollen över en målvakt långt ute men bollen svävar precis över ribban och lägger sig i nättaket.

  Mål:
 1-0 (29) Madelene Pettersson
 2-0 (85) Veronica Söderström

Dagbladet.se
St.nu

Nästa omgång spelas mot IK Sätra på Träffen nere i Gävle, Lördagen den 9onde Maj klockan 15.00.
  IK Sätra som förlorade sin premiär mot Team Hudik med 2-1.

  Men innan det så är det dags för Svenska Cupen på Onsdag, hemmamatch mot Östersunds DFF på Westhagen klockan 19.30.

Selångers Femte back ..

 

  ST fortsätter skriva om laget och idag var det Fridas tur att få uppmärksamhet.

 Läs artikeln här.

Imorgon gäller det !


RSS 2.0