Säsongens första del

Hälften av matcherna är nu spelade i årets serie och Selånger har vunnit 5 och förlorat 4 med en målskillnad på 18-13.

Säsongen började med ett derby mot Nykomlingarna Sund IF som hade målet högt att ligga bland topplagen efter säsongen. En match som de mer rutinerade Selånger vann med 2-0 efter mål av Madelene och Veronica. Det märktes tydligt att det både var premiär och derby då båda lagen spelade trevande och bollen bytte mest lag på mittplanen.

Andra omgången åker de ner till Gävle för match mot Sätra. En riktig plattmatch och laget kommer aldrig upp i deras riktiga spel. Mats sa efter matchen att spelet var långsamt och saknade rörelse. Det fungerade helt enkelt inte och man fick åka hemåt med en 2-0 förlust i bagaget.

Tredje omgången och match hemma mot Remsle. Ett lag som då inte hade tagit några poäng och var taggat. Första halvlek var precis som Sund, trevande och inget lag kom riktigt någonstans. Direkt in i andra halvlek slår Marlene till och ger laget ledningen som sen kontrollerar matchen och avgör i 78 minuten med Malin Westlunds panna.

Nu kommer sprickan i laget och spelar går från klubben, allt blir rörigt och konflikten måste lösas för att laget skall kunna ligga i toppen av serien som man siktat på för året. Jag tänker inte skriva mer om det nu, är ni intresserade så läs tidigare inlägg.

Dags för fjärde omgången och det känns lite osäkert med nya startspelare på några positioner. Men matchen mot Moheds blir en riktig urladdningen och man krossar motståndet på bortaplan med hela 7-0 efter bland annat ett äkta hattrick av Sandra Sandberg på 9 minuter var matchen avgjord redan före halvlek.

I den femte omgången börjar skadorna komma, Pernilla Wennman bryter ett ben i foten och blir borta 4-6 veckor och bara ett tag senare fick andra mittbacken, Amanda Norin kliva av planen PGA skada. Ett tungt avbräck i den stabila backlinjen. Frösö som stod för motståndet lyckades peta in matchens enda mål och van med 1-0. En tung förlust i en match man lika gärna kunnat vinna med lite flyt.

Dags för det andra derbyt för säsongen i sjätte omgången. Denna gång mot Sundsvall FK. Sundsvall tar ledningen  med 1-0 innan Beatrice och Sandra gör varsit mål på 10 minuter och matchen är vänd. Spelet böljar fram och tillbaka och båda lagen har chanser att göra mål men bollen vill inte in varken för Madelene eller någon annan. Sundsvall kvitterar sen i 71 minuten när Selånger börjar tröttna. Då avgör Sundsvall med 2 snabba mål och förlust med 4-2.

Efter två raka förluster åkte man uppåt i sjunde omgången. Resan började inte så bra med buss haveri men matchen slutade desto bättre me 0-1 och tre nya poäng. Matchen spelades i hällregn och med vattenpölar på planen så direkt skönspel var det inte, men laget visade vilja och i 74 minuten kämpar Madelene in matchens enda mål.

I åttonde omgången var Amanda tillbaka i spel igen. Ett Hudik som blandat och gett i serien vart en mumsbit för laget på Bergsåkers IP. Man styrde hela matchen igenom förutom en liten dipp i mitten på andra halvlek då Patricia skadades och fick gå av. Men ersättande spelare löste uppgiften bra och man kunde vinna tryggt med 3-1 efter Viktoria avgjort i 83 minuten.

Nu hade man bara en match kvar innan uppehållet och det var storfavoriterna Östersund på bortaplan man skulle ta sig an. Den nionde omgången slutade med förlust 5-1 efter att Östersund blivit försvåra i sommar värmen. Laget spelade bra men räckte inte till mot det lag som ligger etta i tabellen, med 9:o vinster på 9:o matcher om en målskillnad på 45-3.

Alltså efter de 9:o första matcherna ligger man på en fjärde plats med 15 poäng, lika många som trean Remsle som dock har bättre målskillnad. En godkänd första del och med lite flyt i höstserien så vinner man de tajta matcherna och kan klättra uppåt.

Nu är man mitt uppe i Uppehållet och drar igång träningen 19onde Juli igen och match 28:e mot Sund på Malands IP. Hoppas mycket publik kan leta sig dit och heja fram Selånger .

Östersunds DFF

Serieledarna blev för svåra för Selånger, förlust med 5-1.

En redan reserv betonad trupp fick även se Mikaela avstå på grund av sjukdom. En bit in i matchen fick mittbacken, Amanda Norin kliva efter att ha vridit foten och knäet när hon fastnat mellan Frida och en anfallande ödff spelare. Uppehållet kommer verkligen läglit när laget har många spelare på skadelistan. Hoppas dessa veckor kan läka spelarna så de sedan kan vara med igen när serien börjar om med andra varvet .

Matchreferat från ödffs hemsida:

Idag var den en otroligt varm dag, 27°C i skuggan, och spelarna hade säkert alla vattnat i flera dagar inför denna matchen där ÖDFF tog emot tabell 2:an Selånger FK i en liten seriefinal.

Selånger har haft lite strul i sin trupp och fått en del spelaravhopp men det har också inneburit att andra fått kliva fram och visa att man klarar spela i division 2. Tränaren Mats Kankainen berättar att truppen blivit mycket bättre. Tyvärr inför dagen drabbades man av flera sjukdomar och fick kalla in 3-4 debutanter för dagen.

Till matchen då. ÖDFF började starkt direkt och det tog inte mer än 4 min innan dagens födelsedagsbarn, för er som missat detta ;-), kunde knoppa in 1-0 på matchen första hörna. Verkligen roligt för henne men säkerligen inte lika roligt för Selånger.

Men så slutade ÖDFF spela och man gav Selånger mer och mer att säga till om. Hade det gått för lätt? Var det för varmt? (Borde varit lika varmt för SFK) Vad händer, jo Selånger spelar upp bollen till Vikctoria Selander som enkelt tar sig fram och lyfter bollen över Caroline som var på väg ut.

Lite oflyt i försvaret kanske men direkt på detta blåser domaren av mitt i halvleken för att ge alla möjligheten att dricka lite. ÖDFF skall vara glada för detta avbrott och tränarna fick verkligen säga ifrån på skarpen och fråga om man redan tagit sommarledigt?

Hur som helst, vattenpausen är slut och Tess Pettersson blåser igång halvleken igen och det tar 1 minut så gör Martina Sandström 2-1 och två minuter senare så gör Karin Jonasson 3-1. ÖDFF hade återigen tagit på sig blåstället och nu jobbade man för varandra igen och det blev med ens mycket roligare att sitta i värmen och se matchen.

Resten av första halvleken spelar ÖDFF disciplinerat och vårdar bollen även om det i slutet av första halvleken är flera var tunga i huvudet som säkert bara tänkte på vatten, vatten.
  Andra halvleken är det återigen ÖDFF som tar kommandot. Man spelar den fotboll som alla i laget kan och vi på läktaren sitter och njuter av skådespelet.
  Karin Jonasson, som jag tycker, är en för dagen bästa spelarna sliter som hon kan och verkligen vill vinna varje boll. Hon får i den 52 min göra 4-1 och det är ett härligt mål av Karin.
  Martina Sandström visar också varför hon klart leder skytteligan, nu med 15 mål gjorda, när hon på en frispark tar chansen och trycker in bollen med huvudet, 5-1.

st.nu Scrolla ner en bit.

Nu efter halva serien spelad ligger laget på en fjärde plats med lika många poäng som trean Remsle. Ovanför på andra plats ligger Frösö bara 2 poäng före. Serieledarna Östersund verkar gå mot en enkel seger i årets serie då man redan nu ligger före nästa lag med hela 10 poäng.
  Nu väntas 3 veckors uppehåll från träning och match innan man Söndagen den 19onde Juli kör träning en hel dag.

Sammanfattning av seriens första halva kommer till veckan så håll utkik !

Nästa match spelas mot Sund IF på Malands IP, Tisdagen 28/7 klockan 19.00

Inför Östersunds DFF

Efter åtta spelade omgångar ligger Selånger på en andra plats, 9 poäng efter ettan Östersund och 1 poäng före trean Frösö. Så sista matchen innan serien tar semester blir en liten seriefinal mellan de två lagen i topp. Östersund har gått som tåget rakt genom första halvan av serien och vunnit alla sina matcher. Sist man mötte varandra var i Svenska cupen där Östersund enkelt vann med 4-0. Desto trevligare är det om man kollar tillbaka till förra säsongens matcher då man hemma vann med 2-1 efter mål av Erika och Pernilla, tyvärr är ingen av dem med på lördagens match men förhoppningsvis kliver någon ersättare fram och visar vad de kan.

Läget i laget:
  Vi har några borta inför denna match bland annat Mallis som är utomlands, Malin K som ska sjunga på ett bröllop, Jenny är på elitläger i Halmstad och Erika och Pillan som fortfarande är skadade. Däremot är Linnea P tillbaka i laget efter en veckas sjukfrånvaro, återigen har vi lyft upp några från vårat div 3 lag. Finns inte så mycket att säga om träningarna för vi har bara haft två stycken. Efter matchen väntar uppehåll i ca tre veckor!

Patricia som skadades i senaste matchen har varit med på träningarna och testat knäet, hon verkar vara tillbaka för att spela matchen.
  Sommaren har kommit och temperaturen är skriven till 25 grader. Ligger solen på blir det tufft för båda lagen att hålla igång i 90 minuter. Efter allt slit på försäsongen ska det nu bevisas att man klättrat i fysstegen och klarar av både bra lag och värme.
/Patricia och lite tillägg av mig.

Ödff skriver inför matchen:

I vårsäsongens sista match möter vi Selångers FK som inför sista omgången ligger på andra plats och det är alltså lite av "tidig" seriefinal. Selånger har under våren varit lite upp och ner. Vann i förra omgången mot Team Hudik med 3-1 vilket var starkt och i matchen innan vann man mot KD på Hissmovallen med 0-1. I början av maj mötte vi Selånger på bortaplan i Svenska Cupen och vi vann med 0-4 i en spelmässigt ganska jämn match där matchen avgjordes sista 20 min. Selånger tränas av Mats Kankainen, välkänd fotbollsprofil i Medelpad och som bl a spelat i allsvenskan.

ÖDFF ställer upp med samma trupp som senast mot Remsle. Vårsäsongen har ju hittills gått oerhört bra och vi har 8 raka vinster. Med tanke på många nya spelare i truppen och nya tränare inför säsongen, trodde vi kanske att vi under våren skulle ha det lite tuffare men vi har en bred och stark trupp. Vi har en bra blandning i truppen av yngre och hungriga spelare och äldre med rutin, vi är starka i alla lagdelar, vi har en trupp där alla tror på vårt spelsätt och alla jobbar för att både utveckla sig själva och vårt lag. Vi har hela säsongen klarat att ha bra fokus och inställning på våra matcher och träningar och klarat att fokusera på det som ligger närmast i tiden och undvikit att titta allt för långt framåt. Framförallt har vi haft bra kvalité på våra träningar vilket naturligtvis också avspeglar sig i prestationerna i matcherna. I många matcher har vi också visat att vi verkligen vill vinna och att vi har "Hjärta för laget".

Vi hoppas naturligtvis på en välspelad, underhållande och spännande match där förhoppningen ändå är att vår svit av vinster ska vara obruten även efter dagens match.

Avspark Lördagen 27/6 klockan 14.00 på Jämtkraft arena !

Team Hudik

Säker seger med 3-1 mot Team Hudik i en match som mer eller mindre spelades mot ett mål.

Laget började rulla boll bra i första halvlek som man var överlägsna i. Hudik kom med några långbollar ut på sidorna men aldrig något farligt. Amanda var tillbaka på sin mittbackplats och skötte jobbet bra, om ändå några rensningar gick till motståndarna, men med några veckors skadebekymmer är det förklarligt. Selånger pressade på allt mer och fick med sig några hörnor som dock rensades undan av Hudiks försvar. I 34 minuten bryter sig Fanny Pettersson in från sin vänsterkant medan laget fyller på in i straffområdet. Skottet som tar på en Hudikspelare får en båge över målvakten och studsar in i mål. 1-0 Helt rättvist.

Sista 10 minuterna på halvleken fortsätter med att Selånger pressar på och kommer till bra lägen, men bollen vill inte in igen. Halvleksvila med 1-0 till hemmalaget på Bergsåkers IP.

Andra halvlek började som den första slutade, lagen byter boll på mittplanen och Selånger kommer till lägen, men utan resultat. Många fina långbollar in bakom Hudiks backlinje kommer in till mer eller mindre fria Selånger spelare men Hudiks målvakt gör en bra match och räddar många skott. Här skulle det kunnat stå 4-0 om hon inte stått ivägen.

Viktoria Selander tackar och tar emot förtroendet att få komma in i andra halvlek med sina fina genomlöpningar där Hudiks backlinje var till korvkiosken många gånger men hann tillbaka för att i sista stund slå iväg bollarna, många gånger till hörnor. Precis det skulle behövas för att ta ledningen med 2-0. En hörna från vänster slagen av Patricia Törnros som Madelene är uppe och nickar på går till slut ut till Marlene Ejerås som samtidigt som Hudik lyfter sin backlinje drar till en bit utanför straffområdet och får in bollen snyggt över bortalagets målvakt. 2-0 i 56 matchminuten.

Övertaget för Selånger fortsätter till 20 minuter in i andra halvlek, bland annat genom att Patricia kliver upp i planen och med sina finter kommer igenom försvaret gång på gång men får inte in bollen. Selånger blev inte skonade från skador denna match heller, i ett av Patricias försök vrids hennes knä till och hon faller till marken. Matchen fortsätter ett tag innan domaren blåser av och Patricia får bäras av planen.

Nu tappar Selånger övertaget och Hudik kommer allt mer upp i banan och kan etablera längre anfall, bara några minuter senare kommer de på vänsterkanten och reducerar till 2-1 efter att målvaktsreturen gått rakt ut till en frisående Hudikspelare som bara kunde rulla in bollen. Selånger var pressade och nästan direkt på avspark så kommer Hudik i en ny chans men denna gång räddar Frida och spelet lugnas ner. Med Patricia på sidan blir mittfältet försvagat och det märks också, Selånger får svårt att spela bollen inom laget när Hudik ligger på. Men några förändringar av Mats med att sätta in Beatrice på mittfältet igen och flytta ut Anna Zander på kanten så löser man det och Hudik kommer inte till några fler lägen.

Därimot trycker nu Selånger på igen, som i första halvlek och Viktora kan avgöra matchen i 83:e minuten med ännu en skott som går över Hudiks målvakt. En stabil insats där man i första halvlek visade att man är ett topplag även fast man har spelare skadad.

St.nu

Laget klättrade nu upp på andra plats med 15 poäng, dock med en match mer spelade än lagen under. När 8:onde omgången är färdigspelad kan laget ligga kvar på sin andra plats eller som sämst trea. Det beror på vilket lag av Frösö och Krokom/Dvärsätt som vinner. Remsle som också ligger där under på 12 poäng möter ÖDFF och bör komma därifrån med 0 poäng, men allt kan hända. På tisdag vet vi hur tabellen kommer se ut efter 8 omgångar.

Nästa match spelas 27/6 mot Östersunds DFF på Jämtkraft Arena. Det är sista matchen innan sommaruppehållet. Matchstart 14.00

Inför Team Hudik

Vi börjar med att gratulera Sund IF  som tog sin första trepoängar i matchen mo Moheds.

Team hudik ligger just nu på 5:e plats efter sju spelade omgångar. Hudik har hittils bara förlorat två matcher och det mot Sundsvall FK och nu sista mot Östersund. Annars har de spelat lika mot bottenlagen Sund och Moheds. Deras tre segrar mot Sätra, Krokom/Dvärsätt och Remsle har alla vunnits med 2-1 på hemmaplan. Hudik har bara lyckats skrapa ihop en poäng på bortaplan och det mot Sund.

Sist man mötte Hudik var i samband med lagets Träningsläger i Iggesund. Då blev det vinst med 3-1.

Mats kommentar från den matchen:
  Vi avslutade vårat träningläger i Iggesund med match mot Team Hudik på Västhagen. Tre bra träningspass följdes upp med en okey match mot Hudik. Vi började matchen positivt men orkade inte riktigt få till ett passningsspel. Kan hända att träningslägret gav trötta ben och huvuden. Inställning är bra. Alla ställer upp för varandra och tar ansvar både defensivt och offensivt. Team Hudik hade perioder då de spelade bra men resultatet var rättvist till slut, tycker jag.
Mål: Madde Pettersson 2 mål, Fanny Pettersson 1 mål.

Pillan och Erika är fortfarande skadade och Mikaelas medverkan är osäker. En glädjande nyhet är att Amanda tränade i torsdags och verkar vara tillbaka till matchstart! Veckans träningar bestod av fys på ryggis och en fotbollsträning i torsdags. Trots midsommar och få träningar denna vecka känns laget taggat inför matchen imorgon!
/Patricia

Avspark Söndagen den 21/6 klockan 19.00 på Bergsåkers IP. Kom och titta på en underhållande match!

Krokom/Dvärsätt

Dyngsur vinst med 0-1 mot Krokom/Dvärsätt.

Resan började inte så bra då bussen gick sönder vid Fränsta och laget blev stående 45 minuter innan ersättningsbussen kommit och man kunde åka iväg igen. På grund av det vart matchen fram flyttat en halvtimme. Men det gjorde inte så mycket då regnet bara öste ner och planen var dränkt.

Med både Amanda och Pernilla fortfarande på sidan så fick Sophia och Malin gå in och spela mittbackar och fick Linnea och Mikeala på sina sidor. En kvartett som klarade av den svårspelade planen bra och höll bollarna borta från mål. Första halvlek var jämn men inget lag fick in någon boll bakom motståndarnas målvakt. I andra började Selånger ta över även fast deras signum är att rulla boll, vilket inte var det lättaste genom alla vattenpölar.
  I den 74:e minuten gör Madelene mål efter ett anfall från höger och 0-1 står på tavlan. Det vart också matchens enda mål.
 Enligt zport.se försöker hemmalaget sig på en anstormning mot slutet av matchen men var aldrig riktigt nära att göra mål. En kall men skön seger för Selånger som visar att man fortfarande kan även fast tre viktiga spelare är skadade.

Inga nya skador under denna match är rapporterade.

Mats säger till Sundsvalls Tidning:
-Trots att det var svårspelat på grund av vädret går det inte att vara annat än glada nu.
Han berömmer också matchens enda målskytt, Madelene.

Mål:
0-1 (74) Madelene Pettersson

Artiklar:
zport.se

Laget klättrar från femte till fjärde plats  med samma poäng som trean Remsle som med sin överkörning med 5-0 över IK Sätra gled förbi Selånger med bättre målskillnad. Dock bara med 2 fler gjorda mål. Allt talar för att man ligger på fjärde plats efter sjunde omgången om inte Hudik skrällvinner mot seriefavoriten Östersund, den matchen spelas imorgon. Just de två lagen man har kvar innan uppehållet i Juli. Team Hudik hemma den 21/6 och Östersund borta den 27/6.

Nästa match söndagen den 21/6 mot Team Hudik på Bergsåkers IP. Avspark 19.00
  Mer info efter veckans sista träning

Inför Krokom/Dvärsätt IF

Nu är det matchdags igen. Borta match mot Krokom imorgon 15.00 på Hissmovallen. Krokom ligger på 6:e plats efter 6 spelade omgångar med sina 9 poäng men sämre målskillnad än både Remsle och Selånger som har samma poäng. Krokom började serien bra med tre raka vinster mot Remsle, Moheds och Sundsvall innan det tog tvärstopp mot Östersund med 5-0, därefter har inte lagit vunnit en match. Förluster mot både Sätra och Team Hudik. Ett lag som behöver en seger för att få upp kämpaglöden igen, men den kommer förhoppningsvis inte imorgon.

Selånger är i ett liknande läge, börjat serien bra men de 2 senaste matcherna har man förlorat på slutet av matcherna, då bland annat orken tagit slut. Inte så konstigt när man nu får spela på förre spelare än förut. Laget spelar bra fotboll och rullar boll bra och kommer också till många bra lägen men den sista skärpan som fattades sist på Sundsvall hoppas vi har kommit tillbaka nu i omgång sju. Vinner man imorgon så går man troligen upp på en tredjeplats bakom Östersund och Frösö. Men det beror ju på andra resultat också.

Laget fortsätter att få skador, Erika Kristmansson skadade sig i matchen mot Sundsvall, troligen en meniskskada.  Ännu ett tungt avbräck för ett redan sargat lag. Pernilla är borta några veckor till och Amandas skada från matchen mot Frösö gör ont och start imorgon är oklart. Torsdagens träning blev inställd på grund av Studentfirande, så laget har tränat en gång mellan matcherna denna vecka.

Bussen avgår 11.00 från Bergsåker..

Avspark 15.00 på Hissmovallen Söndagen den 14/6 !

Sundsvall FK

Tung förlust med 2-4 mot Sundsvall.

Laget börjat bra och pressar på de första minuterna men skapar ingen farlig målchans, den går istället till Sundsvall som springar ifrån sin back men utan skärpa på avslutet som smyger utanför målet. Nu börjar laget byta boll med varandra, Selånger rullar boll medan Sundsvall lyftar bollarna på sina forwards som några gånger kommer i farliga lägen men ingenting som resulterar i mål.
  Sundsvall tar ledningen på en frispark som går direkt i mål i 31 minuten. Matchen fortsätter och Selånger får tillslut in bollen bakom Sundsvalls målvakt men linjemannen vinkar för offside och det döms bort. Stog på andra sidan planen så vet inte om det var så eller inte men vi litar på linjedomaren.
  Lagen fortsätter att byta boll med varandra på mittplanen tills Beatrice Törnros kommer löpandes på högerkanten och bryter in och placerar snyggt bollen i mål och i 42 minuten är det utjämnat i matchen 1-1. Det stod sig halvleken ut.

Solen ligger fortfarande kvar över planen då domaren blåser igång andra halvlek. Sandra Sandberg byts in till andra halvlek. En pigg spelare som springer på alla bollar. Hon fick visa sin målfarlighet då hon i 52 minuten mer eller mindre blir fri i utkanten på straffområdet och kan enkelt slå in 2-1 till hemmalaget. Det ser bra ut för Selånger som ligger på och skapar många chanser, kanske några borde suttit som mer eller mindre var frilägen. Men bollen ville inte in för Madelene Petterson idag.

Sundsvall kvitterar sen i 71 minuten efter en genomskärare genom Selångers backlinje. Nu börjar laget bli trötta och det blir mer stillastående spel. Sundsvall spelar bollen utanför Selångers straffområde, Selånger spelarna står och tittar på och Sundsvalls Irma Nordmark drar till och bollen går in i bortre målgaveln. 2-3 i 85 minuten. Selånger blev därefter bestulen på en soklar straff då en Sundsvalls spelare tar bollen med handen i straffområdet. Domarna låter det gå och i 90 minuten slås slutresultatet in 2-4. Rättvist eller inte, det speglade dock inte matchen, det gjorde 2-2. Men Sundsvall orkar mer och springer sig fri på slutet och på så sätt avgör man. Samtidigt som Selånger hade sina chanser att avgöra tidigare i matchen men inte tog dem.

Det märktes till och från att ordinare mittbackarna Pernilla Wennman och Amanda Norin saknades på grund av skador. Sommaruppehållet skulle verkligen behöva komma nu, men innan dess är det tyvärr 3 hårda matcher kvar.

St.nu

Laget ligger nu på fjärde plats i tabellen där hela fyra lag ligger på nio poäng var, platserna 4-7.

Nästa match spelas borta mot Krokom/Dvärsätt på Söndagen den 14 Juni klockan 15.00. En ny tuff match för att inte halka efter övredelan av tabellen.
Mer info om den matchen kommer i slutet på veckan.

Inför Sundsvall FK

Ikväll är det dags för säsongens andra Derby. Sundsvall FK kommer på besök till Bergsåker. Sundsvall som med sina 6 poäng nu ligger på 8onde plats. En poäng upp till IK Sätra för att ta sig om och från nedflyttningsplatsen. En viktig match för båda lagen då Selånger går upp på andra plats vid vinst medan Sundsvall behöver poäng för att inte halka efter i tabellen.

Först och främst är det jättekul att Mickan är tillbaks. Sedan har vi en del sjukdomar och skador i laget.
  Pillan blir borta 4-6 veckor, (läs nedan) Amanda har ont i låret, jag själv har varit riktigt sjuk men är på bättringsvägen och kan komma till i spel trotsallt.
  Eftersom jag inte varit på de två senaste träningarna har jag ingen koll på vilka mer som är borta eller inte.Morgan Eriksson har tagit hand om träningarna i veckan då Mats inte kunnat medverkat pga tränarutbildning i Stockholm men är med på dagens match.