Eftersnack Moheds SK

Selånger klarade seger mot Moheds men det satt långt inne.

Båda lagen började lamt när domaren blåste igång matchen. Selånger såg ut att ha tunga ben och dålig inställning från start men spelarna växte på sig och spelade allt bättre. MSK fick första farliga läget när Anna Zander nickar lite väl snålt tillbaka åt Frida så framrusande Mohedsspelare hinner imellan, men en ben parad av Frida och målet uteblir.

Selånger tar över matchen mer och mer och skapar lägen efter lägen men har väldigt svårt att få in bollen, men träffar man inte mål så går inte bollen heller in.  I 10 minuten får laget en hörna som Pattricia fint slår in och efter flipperspel inom straffområdet så slår Pernilla tillslut in ledningsmålet 1-0.

En match där Selånger ägde all boll och hade mängder med chanser att både göra 2 och 3-0 men det blir Moheds som slår in kvitteringen i 16 minuten efter en fin genomlöpning. Resultatet står sig halvleken ut.

När andra halvleken rullas igång ser det ut som första halvlek, Rejält spelövertag för Selånger, men som hade svårt att träffa mål och få in målen på de chanser man skapar och ibland även bjuds på gratis av Msk spelare.
Resterande målen satt väldigt långt inne men efter Sandras ledningsmål i 54:e minuten lossnade det rejält och bollarna gick innanför målramen istället för utanför. Bara 3 minuter senare slår Pettsson in 3-1 och nu kan publiken på sidan slappna av och känna att segern är säker.

Precis som sist när lagen möttes gjorde även Sandra Sandberg ett hattrick denna match även om 5-1 målet egentligen var Marlenes men Sandra stack fram tån på mållinjen och tog målet av Mallis som stod för ett fint förspel och snyggt placerade bollen snyggt i en båge över Mohedsmålvakten.

Sista målet slog Beatrice in i 75 minuten efter att lugnt och säkert lagt in bollen när hon kommit fri med målvakten.

En match som kunde slutat med tvåsiffrigt för tjejerna som hade många många lägen men utan bra skärpa på avsluten så gick allt för mycket utanför. Men vinst är alltid en vinst och väldigt viktiga 3 poäng införskaffades.
Nu ligger laget på tredje plats med 22 poäng, men imorgon spelar både Sundsvall och Frösö som vid vinst går om sfk i tabellen igen, dock har laget en match mindre spelad, i och för sig mot Östersund men match är alltid en match.

Moheds syn på matchen:

En bra halvlek....
Sen vart det soppatorsk mot ett fysiskt starkare Selånger. Vi håller upp spelet hyffsat i första där mycket blir på chans pga en bedrövlig plan. Dom har många avlut på mål med dåligt inställt sikte vilket vi tackar för. I andra gör dom 2-1 efter 8 minuter, båda förövrigt på hörna där vi inte städar bort 2:a bollen. Strax efter så har Louise Eriksson ett avslut i bra läge som deras keeper räddar. Vår backlinjen får göra skäl för lönen då Selånger börjar pumpa boll på boll på ytorna där bakom och målen trillar in med jämna mellanrum. Kul idag att Elin Hansson gjorde comeback efter korsbandsskada. Resan hem gick bra bortsett från svetsblicken som alla ledare drog på sig när spelarbussen körde förbi.

HelaHälsingland

Nästa match är just mot Östersund på Tisdag. 18.30 på Bergsåkers IP . Eller heter det Selånger IP?

Moheds SK

Inatt hade jag en dålig dröm, Selånger låg under mot Moheds med 1-0 i slutminuterna och Moheddingarna pressade på. Men hur ofta slår en dröm in?

På lördag är det dags för match igen, längesen sist då matchen mot Östersund vart inställd. En match vi alla längtat till, en match som på papperet ska vara enkel och få laget självförtroende att stiga inför de tuffa avslutande matcherna i höst.
Det är oerhört viktigt att vinna denna match och ta de 3 poäng man SKA ha för fortsättningen. Man har bara TVÅ poäng ner till understrecket men även bara 2 poäng upp till en tredjeplats och eftersom alla slår alla (förutom ÖDFF och MSK) så är alla poäng viktiga för att hålla sig kvar. IK Sätra kommer som en raket nedifrån med 7 poäng på de tre senaste matcherna.

Nu tillbaka till matchen .. Moheds laget  i botten som tagit 4 poäng under säsongen och samtliga mot Team Hudik. När lagen sist möttes blev den en klar seger med hela 7-0 (5-0) Efter att Beatrice Törnros börjat med att springa rakt igenom Moheds försvaret i matchens första minut och sätta 1-0. Sandra Sandberg ville inte vara sämtre och tryckte in ett  hattrick inom 9 minuter.

Mats kommentar till Sandra var
– Det var första gången hon spelade matchen igenom. Hon fick chansen och tog den med råge.

Moheds är som sagt ett lag man ska slå me bollen är rund och allt kan hända om man inte går in med rätt inställning till matchen, vilket laget verkat gjort i vissa "lättare" matcher. Men frågan är om MSK är bra nog att kunna vinna om Selånger har en lång startsträcka på lördagseftermiddagen.

– Laget uppträdde som dagisfröknar i det egna straffområdet. Man måste in i situationerna och få bort bollen. 0–5 efter 24 minuter är inte acceptabelt, suckar Mohedstränaren Dennis Lundgren som ändå fick se sitt lag spotta upp sig rejält i den andra halvleken.

Avspark Lördag, 15.00 mot Moheds SK på Bergsåkers IP

Östersund DFF v.2

Nytt speldatum för matchen mot Östersund är enligt svenslfotboll.se 1:a September klockan 18.30 i Bergsåkers som vanligt.. Får se om det stämmer.

Regnet bara öser ner ..

Beslutet är taget och matchen idag mot Östersund kommer flyttas till framtiden PGA av allt regn som gud släpper ner på oss denna dag.
  Håll koll så kommer ny matchdag och tid så fort det är klart !

Östersunds DFF

Dags för möte med seriesuveränerna.
Imorgon lördag 15.00 sparkas matchen igång mot Ödff. Ett lag som gått med 13 segrar rakt genom serien och imponerat stort på allt och alla. Men en målskillnad på 75-6 är det inte ett lag man gör mål på hur som helst.

Det blir tredje raka matchen mot ett medelpadslag för topplaget från norr. Östersund kommer senaste från en krossning av Sund på hemmaplan med hela 7-0, även om det inte var topprestation. Selånger spelade sist mot Remsle och förlorade med 4-0 efter 80% bollinnehav matchen igenom. Selånger håller mycket boll och är passningsskickligt men när det kommer till avslut är det sämre. En punkt man verkligen måste ta vara på i hemmamatchen mot ÖDFF.

De chanser man får måste man sätta för att ha någon chans mot fram forsande jämntlänskor.
När man möttes på Jämtkraft Arena blev det 5-1 och en klar seger spelmässigt för hemmalaget. Selånger kommer till match med få spelare pga skador och spelarbyte. Man har tur om man ändå har en avbytare med på sidan. Det som talar för SFK är att man spelar mycket bättre hemma än på bortaplan och tagit 13 av totalt 19 poäng just hemma och har senaste två säsongerna vunnit hemma mot just Östersund. Men Ödff är starkare än någonsin och trampar troligen vidare mot en säsong utan förlust.

Avspark 15.00 Lördag 22/8 på Bergsåkers IP

Oavgjort mot IK Sätra

Har fått mig några kommentarer både här och vid planen att det är synd att jag tänkte lägga ner. Riktigt roligt att några bryr sig och läser och som sagt, folk verkar inte hitta hit. Får ta med lite marknadsföring tror jag.

Vill ni läsa längre referat från Sätra matchen så gå in på lokalfotbollen.se Scrolla ner lite och läs vad jag skrivit där. Det här inlägget tänkte jag ägna åt att jämnföra artiklarna från gårdagens match, har läst både Sundsvalls tidnings, dagbladets och så gd.se samt Sätras egna referat.

Det är verkligen skillnad på vem som skriver och vilket lag den känner för eller rättare sagt vart tidningen utkommer. Både sundsvallarn och Dagbladet skriver att Selånger drev matchen och var närmast vinst medan i gd och på Sätras hemsida är det tvärtom där man tycker sitt egna lag var det bättre även om man erkänner att Selånger hade mycket boll men ändå borde man vunnit enligt dom.

Visst jag håller med att straffen var konstigt dömd och det skrev jag också, men alla andra domslut som var i konstigaste laget då? Varför nämner ingen dem, man tar bara fram det som vart något negativt för det egna laget. Patrcia vart fält klockrent en stund efter straffmålet bara någon meter utanför straffområdet men domaren avböjer medan alla såg fällningen. Det var väl lika matchavgörande det med, en frispark i mycket farligt läge där laget kunde flyttat upp många spelare på mål och kanske satt 2-1. Nej men det såklart det såg nog inte Sätras bänk.

Sen är det klart, jag skriver också till fördel för Selånger det ska jag inte krypa under stolen med, men det är intressant att se hur det skiljer sig i våra ögon. Jag förmodar att de flesta på läktaren hejjade på Selånger igår och alla där tyckte Selånger hade övertaget och borde vunnit.

Sen avslutar Sätra med att skriva att det var dom som hade lägena i slutet att avgöra? Då måste jag ha gått förtidigt från matchen för det såg inte jag, ribbträffen ja men den var ju i början av matchen och redan då hade ju Selånger haft bollen i mål en gång när Gävlelaget var kvar i omklädningsrummet de första 30 Sekunderna.

Nu fick jag skriva av mig och får se framöver om det kommer referat efter matcherna.

Sista raden får gå till Beatrice Törnros.