Rena drömmålet

Det var dagbladets rubrik för derbymatchen igår mellan Selånger och Sund på Norrporten Arena. Och man kan väl inte annat än hålla med. Det var en höjdpunkt i en match som inte hade mycket mer.

Matchen började trevande de första 15 minuter där båda lagen var försiktiga och nervösa i seriepremiären. Efter det börjar Selånger rulla bollen och får några lägen som kanske borde varit mål men farligaste läget går till Sundspelare som får öppet mål men lyckas inte få bollen innanför stolparna. Efter 29 minuter får Pettson bollen till höger utanför Sunds straffområdet, vickar bollen innåt planen och trycker till med vänstern . Rena drömmålet. Bollen gick i en fin båge förbi målvakten och av de 125 personerna på läktaren som hejjade Selånger applåderade . Efter det så dog matchen av lite igen och det hände egentligen ingenting, mest spel på mittplanen där lagen bytte boll med varandra och slog några långbollar som stannade i backlinjen.

Sund bjöds på några rena lägen på högerkanten efter halvlek men med uddlösa avslutningar vart det inte farligare än att bollen tog i utansidan nätet.  Klockan skulle behöva gå enda till 85:e minuten innan man kunde slappna av och veta att segern var säkrad. Linnea Petterson fick en boll på högersidan som hon driver inåt, Flera sundspelare rusar dit och det blir en virrig gröt som Veronica Söderström kommer ut med bollen i behåll och lyfter den fint över Sundsmålvakt som är lite för ivrig och står långt ut. 2-0 och det kändes rättvist. Patricia Törnros Kankainen avslutar matchen med att likt Veronica lyfta bollen över en målvakt långt ute men bollen svävar precis över ribban och lägger sig i nättaket.

Mål:
 1-0 (29) Madelene Pettersson
 2-0 (85) Veronica Söderström

Dagbladet.se
St.nu

Nästa omgång spelas mot IK Sätra på Träffen nere i Gävle, Lördagen den 9onde Maj klockan 15.00.
  IK Sätra som förlorade sin premiär mot Team Hudik med 2-1.

Men innan det så är det dags för Svenska Cupen på Onsdag, hemmamatch mot Östersunds DFF på Westhagen klockan 19.30.