Selånger tappar målvakt och ytterligare två tunga pjäser

Lokalfotbollen.se skrev en artikel om laget inför nästa säsong .

Under säsongen hade Selånger en hel del turbulens i laget med spelare och ledare som hoppade av. Trots detta klarade laget sig mycket bra och spelade ihop till sin bästa tabellplacering på mycket länge. 
Efter närmare 15 år i sin moderklubb, varav de fyra senaste som förstekepper i A-laget, väljer Frida Lindqvist att lämna Selånger och flytta ner till Stockholm p g a jobb och studier.
-Det är ett stort avbräck att tappa en sån duktig målvakt som Frida säger tränaren Mats Kankainen till Lokalfotbollen.


Frida letar ny klubbadress i Stockholm och har redan hunnit provträna med allsvenska AIK. 
Nu hoppas klubben på att förra säsongens andremålvakt Jenny Nilsson eller div. III-lagets Marie-Sofi Överholm kan kliva fram och bli den duktige div. II-målvakt som behövs för att ligga i toppen på serien. Både Jenny och Mari-Sofi är unga men saknar rutin. De visade emellertid under fjolåret att kapacitet finns. Förhoppningsvis kan de sporra varandra till stordåd.

Som lokalfotbollen skrivit tidigare blir Mats Kankainen kvar i klubben som tränare och även assisterande tränaren Morgon Eriksson stannar och ser fram emot ett nytt spännande år. I nuläget jobbar klubben med några nyförvärv men ingenting är klart i skrivande stund mer än att man har valt att flytta upp fem spelare från div. III-truppen - Sara Ahlström, Evelina Lund, Marie Beckman, Frida Sandström samt redan nämnda Marie-Sofi Överholm. 
Truppen kommer stå klar vid årsskiftet och invänta en ny spännande säsong. 
Selånger tappar utöver mv-Frida även rutinerade Erika Kristmansson p g a de knäproblem som hon länge dragits med samt Patricia Törnros-Kankainen som flyttar till Linköping i tjänsten. Två tunga avbräck då rutinen och spelskickligheten kommer saknas på mittfältet.

Under säsongen hade klubben stora problem med skador men glädjande är att de flesta av spelarna är klara för träning, förutom Sophia Sjödin och Fanny Pettersson, som båda skadade varsitt knä i matcher förra säsongen. Förhoppningen är att de kan börja träna och komma tillbaka så fort som möjligt där Sophia är en viktig del i Selångers starka backlinje som ifjol gick från klarhet till klarhet. 
Glädjande är att truppen just nu är 21 spelare på papperet och att Charlotta Holmström är tillbaka i träning efter ett lång frånvaro, också hon p g a av knäskada. Grunden finns kvar i form av Mikaela Björkholm, Marlene Ejerås, Pernilla Wennman, Matilda Brusell och Madelene Pettersson som alla är viktiga spelare för stabiliteten och rutinen, trots att andra klubbar lockat med förfrågningar. Dessa tjejer får nästa år ett stort ansvar samtidigt som ledningen tror att de yngre tjejerna kliver fram ytterliggare steg till nästa säsong.


Och så säger vi såklart Grattis till Beatrice Törnros Kankainen som tagits ut i landslaget för flickor 16. Lycka till!
http://st.nu/sport/lokalfotboll/1.1552620

RSS 2.0