Team Hudik

Säker seger med 3-1 mot Team Hudik i en match som mer eller mindre spelades mot ett mål.

Laget började rulla boll bra i första halvlek som man var överlägsna i. Hudik kom med några långbollar ut på sidorna men aldrig något farligt. Amanda var tillbaka på sin mittbackplats och skötte jobbet bra, om ändå några rensningar gick till motståndarna, men med några veckors skadebekymmer är det förklarligt. Selånger pressade på allt mer och fick med sig några hörnor som dock rensades undan av Hudiks försvar. I 34 minuten bryter sig Fanny Pettersson in från sin vänsterkant medan laget fyller på in i straffområdet. Skottet som tar på en Hudikspelare får en båge över målvakten och studsar in i mål. 1-0 Helt rättvist.

Sista 10 minuterna på halvleken fortsätter med att Selånger pressar på och kommer till bra lägen, men bollen vill inte in igen. Halvleksvila med 1-0 till hemmalaget på Bergsåkers IP.

Andra halvlek började som den första slutade, lagen byter boll på mittplanen och Selånger kommer till lägen, men utan resultat. Många fina långbollar in bakom Hudiks backlinje kommer in till mer eller mindre fria Selånger spelare men Hudiks målvakt gör en bra match och räddar många skott. Här skulle det kunnat stå 4-0 om hon inte stått ivägen.

Viktoria Selander tackar och tar emot förtroendet att få komma in i andra halvlek med sina fina genomlöpningar där Hudiks backlinje var till korvkiosken många gånger men hann tillbaka för att i sista stund slå iväg bollarna, många gånger till hörnor. Precis det skulle behövas för att ta ledningen med 2-0. En hörna från vänster slagen av Patricia Törnros som Madelene är uppe och nickar på går till slut ut till Marlene Ejerås som samtidigt som Hudik lyfter sin backlinje drar till en bit utanför straffområdet och får in bollen snyggt över bortalagets målvakt. 2-0 i 56 matchminuten.

Övertaget för Selånger fortsätter till 20 minuter in i andra halvlek, bland annat genom att Patricia kliver upp i planen och med sina finter kommer igenom försvaret gång på gång men får inte in bollen. Selånger blev inte skonade från skador denna match heller, i ett av Patricias försök vrids hennes knä till och hon faller till marken. Matchen fortsätter ett tag innan domaren blåser av och Patricia får bäras av planen.

Nu tappar Selånger övertaget och Hudik kommer allt mer upp i banan och kan etablera längre anfall, bara några minuter senare kommer de på vänsterkanten och reducerar till 2-1 efter att målvaktsreturen gått rakt ut till en frisående Hudikspelare som bara kunde rulla in bollen. Selånger var pressade och nästan direkt på avspark så kommer Hudik i en ny chans men denna gång räddar Frida och spelet lugnas ner. Med Patricia på sidan blir mittfältet försvagat och det märks också, Selånger får svårt att spela bollen inom laget när Hudik ligger på. Men några förändringar av Mats med att sätta in Beatrice på mittfältet igen och flytta ut Anna Zander på kanten så löser man det och Hudik kommer inte till några fler lägen.

Därimot trycker nu Selånger på igen, som i första halvlek och Viktora kan avgöra matchen i 83:e minuten med ännu en skott som går över Hudiks målvakt. En stabil insats där man i första halvlek visade att man är ett topplag även fast man har spelare skadad.

St.nu

Laget klättrade nu upp på andra plats med 15 poäng, dock med en match mer spelade än lagen under. När 8:onde omgången är färdigspelad kan laget ligga kvar på sin andra plats eller som sämst trea. Det beror på vilket lag av Frösö och Krokom/Dvärsätt som vinner. Remsle som också ligger där under på 12 poäng möter ÖDFF och bör komma därifrån med 0 poäng, men allt kan hända. På tisdag vet vi hur tabellen kommer se ut efter 8 omgångar.

Nästa match spelas 27/6 mot Östersunds DFF på Jämtkraft Arena. Det är sista matchen innan sommaruppehållet. Matchstart 14.00