Sundsvall FK

Tung förlust med 2-4 mot Sundsvall.

Laget börjat bra och pressar på de första minuterna men skapar ingen farlig målchans, den går istället till Sundsvall som springar ifrån sin back men utan skärpa på avslutet som smyger utanför målet. Nu börjar laget byta boll med varandra, Selånger rullar boll medan Sundsvall lyftar bollarna på sina forwards som några gånger kommer i farliga lägen men ingenting som resulterar i mål.
  Sundsvall tar ledningen på en frispark som går direkt i mål i 31 minuten. Matchen fortsätter och Selånger får tillslut in bollen bakom Sundsvalls målvakt men linjemannen vinkar för offside och det döms bort. Stog på andra sidan planen så vet inte om det var så eller inte men vi litar på linjedomaren.
  Lagen fortsätter att byta boll med varandra på mittplanen tills Beatrice Törnros kommer löpandes på högerkanten och bryter in och placerar snyggt bollen i mål och i 42 minuten är det utjämnat i matchen 1-1. Det stod sig halvleken ut.

Solen ligger fortfarande kvar över planen då domaren blåser igång andra halvlek. Sandra Sandberg byts in till andra halvlek. En pigg spelare som springer på alla bollar. Hon fick visa sin målfarlighet då hon i 52 minuten mer eller mindre blir fri i utkanten på straffområdet och kan enkelt slå in 2-1 till hemmalaget. Det ser bra ut för Selånger som ligger på och skapar många chanser, kanske några borde suttit som mer eller mindre var frilägen. Men bollen ville inte in för Madelene Petterson idag.

Sundsvall kvitterar sen i 71 minuten efter en genomskärare genom Selångers backlinje. Nu börjar laget bli trötta och det blir mer stillastående spel. Sundsvall spelar bollen utanför Selångers straffområde, Selånger spelarna står och tittar på och Sundsvalls Irma Nordmark drar till och bollen går in i bortre målgaveln. 2-3 i 85 minuten. Selånger blev därefter bestulen på en soklar straff då en Sundsvalls spelare tar bollen med handen i straffområdet. Domarna låter det gå och i 90 minuten slås slutresultatet in 2-4. Rättvist eller inte, det speglade dock inte matchen, det gjorde 2-2. Men Sundsvall orkar mer och springer sig fri på slutet och på så sätt avgör man. Samtidigt som Selånger hade sina chanser att avgöra tidigare i matchen men inte tog dem.

Det märktes till och från att ordinare mittbackarna Pernilla Wennman och Amanda Norin saknades på grund av skador. Sommaruppehållet skulle verkligen behöva komma nu, men innan dess är det tyvärr 3 hårda matcher kvar.

Dagbladet.se

Laget ligger nu på fjärde plats i tabellen där hela fyra lag ligger på nio poäng var, platserna 4-7.

Nästa match spelas borta mot Krokom/Dvärsätt på Söndagen den 14 Juni klockan 15.00. En ny tuff match för att inte halka efter övredelan av tabellen.
Mer info om den matchen kommer i slutet på veckan.