Östersunds DFF

Serieledarna blev för svåra för Selånger, förlust med 5-1.

En redan reserv betonad trupp fick även se Mikaela avstå på grund av sjukdom. En bit in i matchen fick mittbacken, Amanda Norin kliva efter att ha vridit foten och knäet när hon fastnat mellan Frida och en anfallande ödff spelare. Uppehållet kommer verkligen läglit när laget har många spelare på skadelistan. Hoppas dessa veckor kan läka spelarna så de sedan kan vara med igen när serien börjar om med andra varvet .

Matchreferat från ödffs hemsida:

Idag var den en otroligt varm dag, 27°C i skuggan, och spelarna hade säkert alla vattnat i flera dagar inför denna matchen där ÖDFF tog emot tabell 2:an Selånger FK i en liten seriefinal.

Selånger har haft lite strul i sin trupp och fått en del spelaravhopp men det har också inneburit att andra fått kliva fram och visa att man klarar spela i division 2. Tränaren Mats Kankainen berättar att truppen blivit mycket bättre. Tyvärr inför dagen drabbades man av flera sjukdomar och fick kalla in 3-4 debutanter för dagen.

Till matchen då. ÖDFF började starkt direkt och det tog inte mer än 4 min innan dagens födelsedagsbarn, för er som missat detta ;-), kunde knoppa in 1-0 på matchen första hörna. Verkligen roligt för henne men säkerligen inte lika roligt för Selånger.

Men så slutade ÖDFF spela och man gav Selånger mer och mer att säga till om. Hade det gått för lätt? Var det för varmt? (Borde varit lika varmt för SFK) Vad händer, jo Selånger spelar upp bollen till Vikctoria Selander som enkelt tar sig fram och lyfter bollen över Caroline som var på väg ut.

Lite oflyt i försvaret kanske men direkt på detta blåser domaren av mitt i halvleken för att ge alla möjligheten att dricka lite. ÖDFF skall vara glada för detta avbrott och tränarna fick verkligen säga ifrån på skarpen och fråga om man redan tagit sommarledigt?

Hur som helst, vattenpausen är slut och Tess Pettersson blåser igång halvleken igen och det tar 1 minut så gör Martina Sandström 2-1 och två minuter senare så gör Karin Jonasson 3-1. ÖDFF hade återigen tagit på sig blåstället och nu jobbade man för varandra igen och det blev med ens mycket roligare att sitta i värmen och se matchen.

Resten av första halvleken spelar ÖDFF disciplinerat och vårdar bollen även om det i slutet av första halvleken är flera var tunga i huvudet som säkert bara tänkte på vatten, vatten.
  Andra halvleken är det återigen ÖDFF som tar kommandot. Man spelar den fotboll som alla i laget kan och vi på läktaren sitter och njuter av skådespelet.
  Karin Jonasson, som jag tycker, är en för dagen bästa spelarna sliter som hon kan och verkligen vill vinna varje boll. Hon får i den 52 min göra 4-1 och det är ett härligt mål av Karin.
  Martina Sandström visar också varför hon klart leder skytteligan, nu med 15 mål gjorda, när hon på en frispark tar chansen och trycker in bollen med huvudet, 5-1.

st.nu Scrolla ner en bit.

Nu efter halva serien spelad ligger laget på en fjärde plats med lika många poäng som trean Remsle. Ovanför på andra plats ligger Frösö bara 2 poäng före. Serieledarna Östersund verkar gå mot en enkel seger i årets serie då man redan nu ligger före nästa lag med hela 10 poäng.
  Nu väntas 3 veckors uppehåll från träning och match innan man Söndagen den 19onde Juli kör träning en hel dag.

Sammanfattning av seriens första halva kommer till veckan så håll utkik !