Säsongens första del

Hälften av matcherna är nu spelade i årets serie och Selånger har vunnit 5 och förlorat 4 med en målskillnad på 18-13.

Säsongen började med ett derby mot Nykomlingarna Sund IF som hade målet högt att ligga bland topplagen efter säsongen. En match som de mer rutinerade Selånger vann med 2-0 efter mål av Madelene och Veronica. Det märktes tydligt att det både var premiär och derby då båda lagen spelade trevande och bollen bytte mest lag på mittplanen.

Andra omgången åker de ner till Gävle för match mot Sätra. En riktig plattmatch och laget kommer aldrig upp i deras riktiga spel. Mats sa efter matchen att spelet var långsamt och saknade rörelse. Det fungerade helt enkelt inte och man fick åka hemåt med en 2-0 förlust i bagaget.

Tredje omgången och match hemma mot Remsle. Ett lag som då inte hade tagit några poäng och var taggat. Första halvlek var precis som Sund, trevande och inget lag kom riktigt någonstans. Direkt in i andra halvlek slår Marlene till och ger laget ledningen som sen kontrollerar matchen och avgör i 78 minuten med Malin Westlunds panna.

Nu kommer sprickan i laget och spelar går från klubben, allt blir rörigt och konflikten måste lösas för att laget skall kunna ligga i toppen av serien som man siktat på för året. Jag tänker inte skriva mer om det nu, är ni intresserade så läs tidigare inlägg.

Dags för fjärde omgången och det känns lite osäkert med nya startspelare på några positioner. Men matchen mot Moheds blir en riktig urladdningen och man krossar motståndet på bortaplan med hela 7-0 efter bland annat ett äkta hattrick av Sandra Sandberg på 9 minuter var matchen avgjord redan före halvlek.

I den femte omgången börjar skadorna komma, Pernilla Wennman bryter ett ben i foten och blir borta 4-6 veckor och bara ett tag senare fick andra mittbacken, Amanda Norin kliva av planen PGA skada. Ett tungt avbräck i den stabila backlinjen. Frösö som stod för motståndet lyckades peta in matchens enda mål och van med 1-0. En tung förlust i en match man lika gärna kunnat vinna med lite flyt.

Dags för det andra derbyt för säsongen i sjätte omgången. Denna gång mot Sundsvall FK. Sundsvall tar ledningen  med 1-0 innan Beatrice och Sandra gör varsit mål på 10 minuter och matchen är vänd. Spelet böljar fram och tillbaka och båda lagen har chanser att göra mål men bollen vill inte in varken för Madelene eller någon annan. Sundsvall kvitterar sen i 71 minuten när Selånger börjar tröttna. Då avgör Sundsvall med 2 snabba mål och förlust med 4-2.

Efter två raka förluster åkte man uppåt i sjunde omgången. Resan började inte så bra med buss haveri men matchen slutade desto bättre me 0-1 och tre nya poäng. Matchen spelades i hällregn och med vattenpölar på planen så direkt skönspel var det inte, men laget visade vilja och i 74 minuten kämpar Madelene in matchens enda mål.

I åttonde omgången var Amanda tillbaka i spel igen. Ett Hudik som blandat och gett i serien vart en mumsbit för laget på Bergsåkers IP. Man styrde hela matchen igenom förutom en liten dipp i mitten på andra halvlek då Patricia skadades och fick gå av. Men ersättande spelare löste uppgiften bra och man kunde vinna tryggt med 3-1 efter Viktoria avgjort i 83 minuten.

Nu hade man bara en match kvar innan uppehållet och det var storfavoriterna Östersund på bortaplan man skulle ta sig an. Den nionde omgången slutade med förlust 5-1 efter att Östersund blivit försvåra i sommar värmen. Laget spelade bra men räckte inte till mot det lag som ligger etta i tabellen, med 9:o vinster på 9:o matcher om en målskillnad på 45-3.

Alltså efter de 9:o första matcherna ligger man på en fjärde plats med 15 poäng, lika många som trean Remsle som dock har bättre målskillnad. En godkänd första del och med lite flyt i höstserien så vinner man de tajta matcherna och kan klättra uppåt.

Nu är man mitt uppe i Uppehållet och drar igång träningen 19onde Juli igen och match 28:e mot Sund på Malands IP. Hoppas mycket publik kan leta sig dit och heja fram Selånger .