Eftersnack Moheds SK

Selånger klarade seger mot Moheds men det satt långt inne.

Båda lagen började lamt när domaren blåste igång matchen. Selånger såg ut att ha tunga ben och dålig inställning från start men spelarna växte på sig och spelade allt bättre. MSK fick första farliga läget när Anna Zander nickar lite väl snålt tillbaka åt Frida så framrusande Mohedsspelare hinner imellan, men en ben parad av Frida och målet uteblir.

Selånger tar över matchen mer och mer och skapar lägen efter lägen men har väldigt svårt att få in bollen, men träffar man inte mål så går inte bollen heller in.  I 10 minuten får laget en hörna som Pattricia fint slår in och efter flipperspel inom straffområdet så slår Pernilla tillslut in ledningsmålet 1-0.

En match där Selånger ägde all boll och hade mängder med chanser att både göra 2 och 3-0 men det blir Moheds som slår in kvitteringen i 16 minuten efter en fin genomlöpning. Resultatet står sig halvleken ut.

När andra halvleken rullas igång ser det ut som första halvlek, Rejält spelövertag för Selånger, men som hade svårt att träffa mål och få in målen på de chanser man skapar och ibland även bjuds på gratis av Msk spelare.
Resterande målen satt väldigt långt inne men efter Sandras ledningsmål i 54:e minuten lossnade det rejält och bollarna gick innanför målramen istället för utanför. Bara 3 minuter senare slår Pettsson in 3-1 och nu kan publiken på sidan slappna av och känna att segern är säker.

Precis som sist när lagen möttes gjorde även Sandra Sandberg ett hattrick denna match även om 5-1 målet egentligen var Marlenes men Sandra stack fram tån på mållinjen och tog målet av Mallis som stod för ett fint förspel och snyggt placerade bollen snyggt i en båge över Mohedsmålvakten.

Sista målet slog Beatrice in i 75 minuten efter att lugnt och säkert lagt in bollen när hon kommit fri med målvakten.

En match som kunde slutat med tvåsiffrigt för tjejerna som hade många många lägen men utan bra skärpa på avsluten så gick allt för mycket utanför. Men vinst är alltid en vinst och väldigt viktiga 3 poäng införskaffades.
Nu ligger laget på tredje plats med 22 poäng, men imorgon spelar både Sundsvall och Frösö som vid vinst går om sfk i tabellen igen, dock har laget en match mindre spelad, i och för sig mot Östersund men match är alltid en match.

Moheds syn på matchen:

En bra halvlek....
Sen vart det soppatorsk mot ett fysiskt starkare Selånger. Vi håller upp spelet hyffsat i första där mycket blir på chans pga en bedrövlig plan. Dom har många avlut på mål med dåligt inställt sikte vilket vi tackar för. I andra gör dom 2-1 efter 8 minuter, båda förövrigt på hörna där vi inte städar bort 2:a bollen. Strax efter så har Louise Eriksson ett avslut i bra läge som deras keeper räddar. Vår backlinjen får göra skäl för lönen då Selånger börjar pumpa boll på boll på ytorna där bakom och målen trillar in med jämna mellanrum. Kul idag att Elin Hansson gjorde comeback efter korsbandsskada. Resan hem gick bra bortsett från svetsblicken som alla ledare drog på sig när spelarbussen körde förbi.