Eftersnack Östersunds DFF

Det är Ödff som tar avspark i första halvlek och pressar på bra mot hemmalagets backlinje. Selånger rycker upp sig fort och spelet ser riktigt bra ut från Sfk som håller boll inom laget lika bra som gästandelag. Kampen mellan lagen håller ofta till på mittplan och imellan åt kommer Östersund i lägen som avvärjs och ofta till hörna, just en sådan skulle bli starten till 0-1 och ledning för borta laget i 17e minuten då bollen dimper ner i straffområdet och när inte Selångerspelare får iväg bollen får Christine Thelin en tå på bollen som via hemmakeepern Frida Lindqvists hand tillslut letar sig in i mål. Tungt för ett Sfk som höll upp spelet bra, vilket man även fortsätter göra. Resten av halvleken är jämt spelfördelad där hemmalaget spelar bra enda fram till avslutningsfasen då allt faller samman och jämtlänskörna baklinje tar över bollen och lyfter långt på toppspringarna.
I slutet av första kommer Ödff spelare på högersidan ner mot hörnflaggan och efter en kamp med Selångers Malin Kristmansson som tar av bollen och får en spark på banskyddet, linjedomare som står 1 meter ifrån visar ingenting, frispark eller inte, spelet går vidare som tillslut blir hörnan som Martina Sandström kommer högst på och enkelt kan nicka in 2-0 precis innan klockan slår 45 minuter.

Selånger samlar kraft i halvlekspausen men verkar inte riktigt hittat den då skyttedrottningen Martina enkelt får göra 3-0 efter ett pass snett inåt bakåt från Kina Sundelin i 46e minuten och punkterar matchen. Hemmalaget viker dock inte ner sig och står upp bra resten av matchen då man är minst lika bra som obesegrede serieledarna i sitt passningsspel och sätt att hålla bollen, dock även i andra halvlek uteblir de riktigt farliga målchanserna så när som på skott på halvdistans av Madelene Pettersson och en mycket hårt kämpande Matilda Brusell. Östersund har några fina lägen att öka på sin ledning men avsluten är ofokuserade eller så står Frida ivägen som hade betydligt mycket mer att göra än sist mot Moheds.
En rättvis seger till gästerna som var bättre på punkterna anfallsspel och avslut.

Backlinjen med mittbackarna Mickan och Pillan gjorde en riktigt bra insats när man kämpade hela matchen igenom och stod för många brytningar.

Hoppas tjejerna kan hålla upp det fina spel och kämpaglöd man hade i resterande 3 matcherna så ska nog detta gå vägen även i år.